DR Kontant sætter fokus på MI i maling

For nylig kunne man i DRs program Kontant høre om de sundhedsmæssige komplikationer, som stoffet metylisotiazolinon (MI) har for et stadig stigende antal mennesker. Stoffet er allergifremkaldende, kan give alvorlige allergiske reaktioner og findes i et utal af dagligdagsprodukter. Herudover er det det foretrukne konserveringsmiddel i næsten al traditionelt produceret vægmaling.

Et skridt i den rigtige retning

I Egen Vinding og Datter er vi glade for, at der endelig sættes fokus på problemerne med MI i maling. Ikke kun er metylisotiazolinon allergifremkaldende, men malingproducenter er ikke forpligtet til at oplyse om, at stoffet er i deres produkter, såfremt der anvendes under en alt for højt sat grænseværdi. Således er det praktisk talt umuligt for forbrugeren at vide, om der reelt er allergifremkaldende stoffer i den maling man køber.

Som en af de eneste malinger i Danmark er vores egen maling fulddeklareret og helt uden allergifremkaldende eller giftige stoffer. Vi anvender kun ingredienser, som er godkendt til fødevareindustrien