Realdania og Miljøstyrelsen gør det Åndbare Hus muligt

Vores projekt Det Åndbare Hus, der er støttet af Miljøstyrelsens Program for Grøn Teknologi med op til 2.16 mio. kr., har nu også fået tilsagn om støtte fra Realdania på op til 1.25 mio. kr.

Det var en stor dag, da det glade budskab nåede kontoret i Ringsted. Som del af støtten fra Realdania er der nu – udover at projektets finansiering er langt mere solid – midler til at projektperioden forlænges med et år. Her vil vi teste og dokumentere huset, mens en familie bor der og lever et helt almindeligt liv – med de variationer i anvendelsen, det kan give.

Hvad er et åndbart hus?

Vi definerer et åndbart hus som et hus, der kan diffundere fugt ud igennem væg- og eller tagkonstruktionen, selvom det et næsten lufttæt. Huset har derfor mindre behov for ventilation.

I et åndbart hus sammensættes materialerne, så deres evne til at optage og afgive fugt (hygroskopiske egenskaber) sikrer, at fugt kan bevæge sig gennem materialerne, uden at der ophobes fugt eller opstår problemer i konstruktionen. De samme materialer kan fungere som fugtbuffer. Dette vil bidrage til at sikre et godt indeklima.

Vi forventer at projektet vil kunne dokumentere, at behovet for mekanisk ventilation vil blive reduceret kraftigt i et åndbart hus i forhold til i et hus med dampspærre eller andre begrænsninger i åndbarheden.

tegning-af-hus.png
Forrige
Forrige

Hør Lars Jørgensen fortælle om Den Økologiske Renovering på Building Green 2014

Næste
Næste

Nyhedsbrev #11 Det Åndbare Hus